BADMINTON

Fan van badminton? Je kunt ook buiten de camping je racket oppakken!

Gaat als een RA(C)KET

Battledare and shuttlecock, jeu de longue plume, poona, hanetsuki: het zijn allemaal benamingen voor op badminton lijkende spellen die al eeuwen in verschillende landen werden gespeeld. 

Badminton kreeg z'n officiële naam doordat het spel in 1873 fanatiek op het landgoed van een Britse Hertog in, jawel, het dorp Badminton werd beoefend. Dat wij het vooral kennen van de camping of het strand, komt doordat in Nederland in 1953 de eerste speelgoed-badmintonsetjes werden geïntroduceerd, die massaal ons land veroverden. Maar het is onterecht om badminton alleen af te doen als vakantieactiviteit. Het is namelijk niet alleen een unieke sport - de enige sport met een shuttle - maar ook nog eens de snelste raketsport ter wereld. Er kunnen snelheden worden gehaald van 330 km/uur! Daarbij wordt door het afremmen van de shuttle het badmintonveld maximaal gebruikt in tegenstelling tot tennis.

            BADMINTON: WAT DOET HET MET JE?

 

Een racket en shuttle die weinig wegen, dat doet toch niet veel met je?

Wel dus! Ten eerste is het een van de hoogste calorieverbrander binnen de sport: circa 500 calorieën per uur. Je rent heel het badmintonveld over en smasht de ene na de andere shuttle over het net. Je conditie gaat zienderogen snel vooruit.

Ten tweede wordt je hele lichaam gebruikt, wat ervoor zorgt dat je spieren steviger worden, je hart en longen verbeterd en het verlagen van een te hoge bloeddruk. Je reactievermogen wordt scherper omdat je constant moet reageren op de slag van de tegenstander.

Het beoefenen van badminton als sport zorgt ervoor dat je dus alerter bent en het helpt je met concentreren op het werk waarmee je bezig bent. Het maakt je behendiger en zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen ontwikkelt voor wanneer je fysiek belast wordt. 

           LOVEGAME

 

Badminton heeft een paar bijzondere fans. Zo spelen Vladimir Poetin, Bill Gates en Leonardo DiCaprio graag een potje (niet mét elkaar, voor zover bekend). Twee jaar geleden speelden tennissers Rafael Nadal en Venus Williams een potje badminton tegen elkaar en beiden moesten toegeven dat het behoorlijk pittig was. Maar de grootste fans zijn het Amerikaans acteurskoppel Rebecca Romijn en Jerry O'Connell. Ze verklapten dat badminton hun geheim is om de passie in hun relatie vlammend te houden. Romijn: "We spelen weleens vier uur per dag".

  • Facebook BV De Valken'20
  • Instagram BV De Valken'20

© 2020 COAD